Delfzilj nästa
26 juli 10 12:50 | High Noon | 0 kommentarer   

25/7. Vi kom i sent i förrgår kväll till Nordeney på ostfrisiska öarna. Trevlig hamn men en riktig turistort. Vi möttes av en himmel full med drakar! Tydligen är förhållandena för att flyga drake perfekta här för igår såg vi detsamma. Vi ”motorseglade” från Cuxhaven hit 65 nM. Vi gjorde i snitt ca 6,5 knop i med- och motström. Det går mycket väl att vara vän med tidvattenströmmarna men det kräver planering. Sydvästlig vind, ca 3-6 m/s, soligt. En mycket intressant dag. Vilka enorma fartyg det finns i dessa vatten. Nu blir det Standing Mast Route i Holland. I alla fall en del av den.


Söderut längs Danmarks kust
16 juli 10 10:21 | High Noon | 0 kommentarer   
8/7 lämnar vi Thyborön och seglar in i Limfjorden. Första stoppet efter 30 M blir vid Nyköping Mors. En mycket pittoresk liten stad. Hit kommer också Algria och vi får en mycket trevlig kväll med Gerd och Gerhard. Varmt och soligt.

9/7 kommer vi till Lögstör efter 18 M. Här har man Musselfestival. Massor av båtar har samlats i denna mycket härliga lilla stad. Staden är präglad av vackra, låga hus med underbara rosor och stockrosor. Mycket konstnärer ställer ut sina alster. Under kvällen får alla äta så mycket musslor de orkar och vill - GRATIS! Ett härligt trad jazzband står för musiken och vi bara njuter och tycker att vi har det så bra. Varmt och soligt.

10/7 far vi vidare till Aalborg. En ca 35 M lång sträcka i smal kanal där man endast kan gå för motor. Vi får en fin plats i sejlklubbens Marina. Går och lägger oss tidigt för vi är lite trötta.

11/7 Går vidare mot Hals. Kommer dit efter endast 16 M. Åter en härlig hamn där många båtar samlats. Vi får ligga som tredje båt långsides, utanpå några trevliga tyskar. Dansk TV 2 spelar in ett underhållningsprogram i hamnen och vi sitter på första parkett. Toppenväder.

12/7 Seglar vi mot Grenå. Där skall vi hämta upp våra vänner Maria och Johan Sjöblom. Vind från sydost, 8-10 m/s. Efter en härlig seglats och 51 nM når vi Grenå på kvällen. Roligt att träffa Maria och Johan. Åter trångt om plats i hamn. Lyckas som vanligt "knö" oss in. Vi börjar bli vana. På kvällen drabbas vi av ett åskväder av sällan skådat slag. Ingen av oss hade varit med om liknande förut. Ett riktigt skådespel.

13/7 Vi beger oss mot Samsö och orten Ballen. . Motvind, ca 8-10 m/s och gäster som inte är helt vana vid sjön gör att vi tar till "järngenuan". Efter 42 M når vi Ballen. En härlig liten hamn där det om möjligt är trängre än vanligt. Vi får hjälp av hamnkaptenen att hitta plats. Hamnar som fjärde båt utanpå tre stora motorbåtar. Vi avslutar kvällen med att gå en tur runt byn och dricka den godaste irish coffea vi någonsin fått.

14/7. Vi stannar i Ballen denna dag då vi åter väntar en kuling. Den låter vänta på sig fram till kvällen och vi har en solig, varm avslappnande dag. På natten blåser det rejält - men vi låg tryggt.

15/7 Vi lämnar Ballen och går mot Fyn och Kerteminde. Växlande väder med byig vind. Kan ändå segla på en härlig kryssbog en god stund. Når Kerteminde efter 30 M. Detta är lite större stöd och hamnen är inte lika full med båtar som vi nu börjat bli vana vid. Här skall vi lämna av Maria och Johan imorgon. Går till hotel Troensö. Vi beställer förrätt och varmrätt och får de största portioner vi någonsin upplevt. Vi orkar endast äta upp en tredjedel av maten - men så gott!
Ändrade planer
10 juli 10 08:23 | High Noon | 0 kommentarer   

Efter att i 1 vecka tillsammans med en del andra båtar ha väntat i Mandal i Sydnorge på någorlunda bra prognos för översegling till Skottland så seglade vi ned till Thyborön i Danmark för att kanske få en bättre vinkel över Nordsjön. Lågtrycken och kulingarna har dock avlöst varandra och tyvärr gett dåligt väder både på Nordsjön och i Skottland så efter 5 dagars väntan i Thyborön så byter vi mål och blir lite mer flexibla. Skottland finns kvar så det får bli ett annat år

Vi går Limfjorden genom Danmark till Kattegatt och seglar söderut längs danska kusten ner till Tyskland sen blir det kanske Kielkanalen, Holland och Frankrike, vi får se. Nu ska vi på musselfestival i Lögstör. Vi får äta så mycket musslor vi vill och de är dessutom gratis!!.

Skön sommar

Anders och Marie

High Noon 

Nu är vi på väg.
13 juni 10 09:45 | High Noon | 0 kommentarer   

Nu är vi på väg och har avverkat Göta Kanal och ligger vid Lilla Bommen i Göteborg. Har träffat en hel del gamla vänner och har misslyckats med att hålla oss borta från shoppingstråken.

Vi har ändrat planerna lite och kommer att tillbringa 1-2 veckor på Västkusten innan vi går till Sydnorge( Lindesnäs eller Farsund) för vidare färd mot Inverness.

Träffade S/Y Septima med Claes och Jaja Tornberg här i Göteborg. De planerar samma rutt så vi hoppas träffa på varandra så småningom.

Allt väl  

Anders och Marie 

Search

Go

Den här bloggen

Taggar

Inga taggar har ännu skapats eller använts.

Syndikering